15 decembra 2009

Program na 16. decembra 2009

Na programe lekcie bude precvičenie zručností, spojených s využívaním kancelárskych aplikácií, hlavne programu Microsoft Word. Popritom však bude treba zvládnuť i ďalšie činnosti, ako je sťahovanie súborov z internetového servera a tiež práca s komprimovanými údajmi.

V predchádzajúcej lekcii bola začatá diskusia o tom, o ktoré témy/časti programu MS Word je prevažujúci záujem. Žiaľ, o tejto téme došli do diskusie len 3 odpovede, 2 reakcie došli ako ako samostatné témy. Predbežné vyhodnotenie diskusie je možné stiahnuť z adresy: http://groups.google.com/group/tretiveknalinke/web/Temy-W-09-12-16.xls?hl=sk  Podľa prísľubu z minulej lekcie sú pripravené písomné texty, ktoré, dúfam, pomôžu k lepšiemu zvládnutiu využívania diskusií v budúcnosti.

Precvičovanie MS Word

Ikona-W-100Používanie programu MS Word budeme hlavne prakticky precvičovať. Pripravené sú na to 3 samostatné úlohy, ktoré sú zapísané v súbore Zadanie-pre-5-lekciu-2009-10.doc: http://groups.google.com/group/tretiveknalinke/web/Zadanie-pre-5-lekciu-2009-10.doc?hl=sk.

V týchto úlohách sa bude precvičovať:

  1. Práca s tabuľkami a stĺpcami
  2. Práca s nastavením strany a hlavičkou strany a práca s poliami.
  3. Práca s vkladaním obrázkov.

xmas1a 

Vianočná korešpondencia

Pre možnosť vyhotovenia samostatných príležitostných dokumentov je možné využiť obrázky:

a) Z predchádzajúceho cvičenia, rozbalené zo súboru Vianocne-Miniatury.zip na adrese: http://groups.google.com/group/tretiveknalinke/web/Vianocne-Miniatury.zip?hl=sk

b) Z webovského albumu Picasa : http://picasaweb.google.sk/tretiveknalinke/VianocneMiniatury#

c) Z vyhľadávača obrázkov Google:santa32a

Zasielanie elektronických pohľadníc je veľmi rozšírené, je možné využiť
niektoré adresy takýchto služieb na skupinovej stránke Tretiveknalinke/Pobavenie: http://groups.google.com/group/tretiveknalinke/web/pobavenie?hl=sk .

Veľa ďalších je možné vyhľadať pomocou vyhľadávača Google. Prajem úspechov v tomto snažení a príjemné vianočné prázdniny.

Žiadne komentáre: