03 mája 2008

Testy a certifikáty o absolvovaní

Vážení kolegovia,
Certifikát ©Milan Slezákblíži sa koniec akademického roka a tak, ako v minulom roku, chceme ponúknuť účastníkom možnosť získania

osvedčenia s celoštátnou platnosťou
o absolvovaní

(s tým, že osvedčenie by sa úspešným absolventom odovzdávalo na záverečnej konferencii).
Podmienkou získania certifikátu je absolvovanie skúšky, ktorá spočíva v úspešnom samostatnom vypracovaní aspoň troch úloh z Internetu a aplikácií Microsoft Office. Časový limit nie je určený a ani termín a miesto nie sú obmedzené. Samostatné vypracovanie potvrdí testovaný frekventant svojmu lektorovi a predsedovi skúšobnej komisie Babinskému.

Pripravené nasledovné úlohy pre absolvovanie testov:

MS Word (v testoch sa čiastočne overujú aj znalosti systému Windows a práca s internetom a internetová komunikácia)

08-Wd-07-Ulohy Vytvorenie jednoduchého listu s prílohou. Formátovanie písma a odseku, kontrola pravopisu, číslované zoznamy, pripojenie textu preneseného z internetovej stránky, nahradzovanie textových reťazcov i skrytých znakov, vkladanie dátumu a času.

08-Wd-07a-Ulohy Vytvorenie jednoduchého listu so záhlavím, formátovanie záhlavia, číslované zoznamy, vyplňovanie formulára "Vlastnosti dokumentu", použitie a nastavenie tabulátorov, nastavenie riadkovania a vzhľadu listu. Používatelia SW s českou lokalizáciou môžu využiť variant testu 08-Wd-07aCZ.

08-Wd-08-Ulohy Vytvorenie dokumentu s použitím štýlov, využívanie textových a obrazových informácií z internetu, vkladanie a jednoduché úpravy obrázkov vrátane kreslenia a vytvorenie obsahu dokumentu.

08-Wd-09a-Ulohy Spracovanie tabuľky, získanej transformáciou zo zoznamu, základy formátovania tabuľky. Vkladanie polí Názov, Predmet, Autor, do formulára "Vlastnosti dokumentu". Používatelia SW s českou lokalizáciou môžu využiť variant testu 08-Wd-09aCZ.
Na kontrolu správnosti vykonania všetkých zadaných úloh v testoch zo znalostí MS Word sa použije program, ktorý vyhodnotí testy automaticky.

MS Excel v testoch sa overujú nadobudnuté zručnosti pri práci s tabuľkovým procesorom.

08-Ex-01-Ulohy Overenie používania základných matematických operácií a operátorov a konštrukcia vzorcov. Absolútne a relatívne adresovanie. Využívanie základných matematických funkcií. Pomenovanie buniek.

5VzorceZnovu.xls Zložitejšie úlohy na preverenie pokročilých znalostí využívania vzorcov a tvorbu grafov v MS Excel.

Internet - vedomosti sa overujú i v rámci úloh z MS Word (internetová komunikácia)

08-IN-01-Ulohy Overuje sa využívanie internetu pre aktívne zverejňovanie komentárov, využívanie informácií z internetu v textových dokumentoch, prácu s obrázkami z fotoalbumov na internete a aktívnu účasť v anketovom hlasovaní.

08-WI-09a-Ulohy Overuje sa práca s tabuľkami v MS Word , ďalej jednoduché a rozšírené vyhľadávanie na internete a tvorba hypertextových odkazov.

MS Windows – základné vedomosti sa uplatňujú i pri riešení úloh z časti MS Word, MS Excel a Internet.

Znenie úloh môže byť použité rovnaké vo všetkých skupinách, platí to pre kurz Seniori On Line, ako aj pre účastníkov UTV (PVP).
Spracované výsledky odosielajú absolventi na adresu lektor.icv@gmail.com . K adrese majú prístup všetci lektori.
Výsledky vyriešených testov je nutné odovzdať najneskôr s dátumom 15. júna 2008, ak chcete získať certifikát do 19. júna 2008.
Pre úspešné preukázanie vedomostí na základe absolvovaných testov sa vyžaduje vyriešenie aspoň troch úloh z ponúkaného výberu testov, pričom každá úloha bude splnená na 75%.
Informácie o tom, ako prebieha riešenie úloh testov, sú publikované v samostatnom príspevku pod názvom "Aktuálny stav testov".

Text príspevku bol revidovaný 8.6.2008.

1 komentár:

Gunity povedal(a)...

Dobrý deň všetkým.
Na čo Vám môže byť dobré osvedčenie (certifikát)? No samozrejme že si ho môžete zavesiť na stenu, ale napríklad aj doložiť k žiadosti o otvorenie živnosti. Teraz mi jeden študent povedal, že chce získať osvedčenie, pretože ho potrebuje ako doklad k tomu, aby mu mesto dovolilo prevádzkovať obchod.
Aj keď sa úlohy môžu zdať na prvý pohľad ťažké, máte dostatok času na ich vypracovanie a k dispozícii lektorov. Emailova adresa lektor.icv@gmail.com je v tomto prípade pre nich spoločná.
Veľa úspechov pri riešení úloh praje MB.