01 mája 2008

Nové albumy z Bratislavy

Po úspešnej prechádzke účastníci publikujú nové albumy.
Ak kliknete na túto fotografiu, otvorí sa Vám fotoalbum, ktorý z vlastivednej vychádzky zverejnila Stefany z 1. skupiny PVP. Cenné je, že pani Stefany zachytila nielen krásy Bratislavy, ale i chvíľku posedenia pri torte a káve po oficiálnom skončení prehliadky. Ak chcete aj adresu albumu, tak to je
http://picasaweb.google.sk/krumlova.stefany/UTVPrehliadkaMesta.

Ďalší verejný album z prechádzky publikovala kolegyňa z 1. skupiny pani Irén.
Je to celkom 52 vydarených fotografií a ťažko sa rozhodnúť, ktorá z nich by najlepšie charakterizovala účel nášho podujatia ale i prácu autorky a celkovú atmosféru. Ja som vybral sochu sv. Juraja, ktorá stojí na nádvorí primaciálneho paláca. Kliknite na obrázok, pozrite si album a potešte sa peknými obrázkami. Adresa albumu je:
http://picasaweb.google.com/imalinakova/PrechDzkaVHistorickomCentreBratislavy

Mimochodom pozrite si i verejnú galériu, ktorú má pani Irén, adresa je :
http://picasaweb.google.com/imalinakova
Z tejto galérie, ktorá obsahuje celkom 13 albumov uvádzam zaujímavý obrázok zvončekov, ktorý má pôvod vo Veľkej Británii a naša kolegyňa ho uvádza v albume s názvom Zbierka Kvetín. Otvorí sa vám, keď kliknete na obrázok zvončekov, alebo odkaz s jeho adresou: http://picasaweb.google.com/imalinakova/ZBIERKAKVETIN
Poznámka: Všimnite si, ako sa nakoniec transformuje názov albumu, keď sa vkladá do reťazca URL. Z pôvodného názvu "ZBIERKA KVETÍN" boli jednoducho vypustené znaky medzera a znak i s dĺžňom "í"! Preto je najlepšie, keď vo všetkých názvoch stránok používame pri prvom vytvorení stránky len 26 písmen anglickej abecedy. Po jej vytvorení je možné nadpis stránky (albumu, článku v blogu) upraviť, meno v URL sa už nezmení.

Svoj album publikovala už i kolegyňa Zlatica. Mám ale pripomienku - dosť veľa fotografií bolo treba ešte pred umiestnením do albumu otočiť o 90 stupňov. Ak kliknete na obrázok s nádvorím starej radnice, album sa vám otvorí. To isté platí pre hypertextový odkaz s adresou albumu, ktorá je nasledujúca:

http://picasaweb.google.com/zlatacabajova/PrehliadkaBratislavy .

Na záver tohoto príspevku treba ešte pripomenúť, že p. Babinský upozornil na veľmi užitočné informačné materiály o pamiatkach Bratislavy, ktoré sú na stránke slovenskej encyklopédie Wikipédia na adrese:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bratislava#Stavby
a taktiež aj na Holčíkove články o historických pamiatkach v Bratislavských novinách
http://www.bratislavskenoviny.sk/105/pamatnici-historie
Je tam celkom 271 článkov.

Žiadne komentáre: