20 júna 2008

Euro vychádza nad Slovenskom

Euro vychádza nad SlovenskomVo štvrtok, 19. júna 2008 sa o zavedení Eura na Slovensku uskutočnila plánovaná prezentácia, spojená s besedou.
Hlavné slovo mala Mgr. Z. Kolačanová projektová manažérka pre eurokampaň z Národnej banky Slovenska.
Po prednesenej prezentácii prítomní využili v živej diskusii príležitosť opýtať sa kompetentnej prednášajúcej na záležitosti najrôznejšieho druhu, ktoré môžu ovplyvniť život staršej generácie po zavedení novej meny. Otázky smerovali najmä na problémy, ktoré ľudia všeobecne očakávajú v súvislosti s prechodným obdobím. Boli to otázky na spôsob uskutočňovania výmeny, ako budú fungovať peňažné bankomaty a predajné automaty, ako sa budú realizovať bezhotovostné medzištátne platby v rámci Eurozóny, o spôsoboch zaokrúhľovania a podobne. Samotná diskusia trvala takmer hodinu. Poslucháči boli s odpoveďami lektorky spokojní, ale všeobecné obavy z očakávaného ohrozenia životnej úrovne dôchodcov asi rozptýlené neboli.
Pre účastníkov boli k dispozícii tri informačné brožúrky - "Ako vznikalo euro", "Euro prichádza na Slovensko", a "Naše euro" (obrázok vľavo je z titulnej strany poslednej). Niektoré situácie sú zachytené na fotografiách v albume Euro, žiaľ, nie sú najlepšej kvality.

Žiadne komentáre: