21 októbra 2009

Seniori Online pozývajú

Centrum ďalšieho vzdelávania ICV STU informovalo o podujatí "Seniori Online" na Slovenskej technickej univerzite. V spolupráci s Univerzitou tretieho veku sa opätovne otvorila počítačová učebňu pre záujemcov o osvojenie si základov práce na počítači a využívanie internetu aj mimo rámec vzdelávacích aktivít UTV.

Podmienkou účasti je vek nad 45 rokov u žien a nad 50 rokov u mužov. Poplatok je 0,5 € za hodinu. Organizátori srdečne pozývajú záujemcov využiť túto ponuku a tiež prosia o rozšírenie tejto informácie medzi priateľmi a známymi.

SenioriOnline-300„Seniori Online“ je podujatie, plánované ako voľné stretávanie sa účastníkov pri počítačoch pripojených na internet. Otázky a  problémy je možné konzultovať nielen s lektorom, ale i s konzultantom-seniorom. „Seniori Online“ je vhodné aj pre úplných začiatočníkov. Ak ste pokročilí/é, môžete využívať len služby internetu bez výkladu alebo konzultácií. Stretnutia majú klubový charakter. Výhody členov klubu získajú tí, ktorí absolvujú 40 hodín.

 

Budú preberané nasledovné témy:

- Základy obsluhy počítača (zapnutie, vypnutie, klávesnica,..)
- Ako prehliadať internet (vyhľadávanie zaujímavých informácií)
- Ako používať e-mail (posielať elektronické správy)
- Ostatné služby internetu (diskusie, chat - klebetenie, nahrávanie)
- Riešenie problémov s prevádzkou internetu (otázky a odpovede)
- Ako sa pripojiť na Internet doma a ako si zaviesť e-mail
- Využívanie kancelárskych aplikácií (Word a Excel)
- Prehrávanie multimédií a napaľovanie CD

Projekcia na plátne počítačovej učebniZáujemcov určite priláka moderné počítačové a audiovizuálne zariadenie,  kvalifikovaní a ústretoví lektori,  možnosť vysokorýchlostného prístupu na internet a príjemné prostredie. Iste to je vidieť i zo záberu z učebne, urobeného v deň otvorenia akcie.

Akcia "Seniori Online" bude prebiehať v budove Rektorátu STU na Vazovovej ulici 5 (oproti gymnáziu) vždy v pondelok od 9:00 do 16:00 hod. (okrem sviatkov). Každý účastník má k dispozícií počítač. Prihlásiť sa a začať chodiť je možné priebežne.

Ako prísť do učebne linkami mestskej  dopravy, ako i viac organizačných podrobností získate i prostredníctvom kontaktných informácií tu.


Ilustračná kresba použitá z http://nadaciaorange.sk/index.php?id_cat=21&rs=155

Žiadne komentáre: