24 mája 2011

Program na 25. mája 2011

Záverečná lekcia v akademickom roku 2010/2011 bude venovaná rozpracovaniu spoločných projektov. Svoje projekty budú mať možnosť poslucháči prezentovať na seminári. Na lekcii taktiež bude vyhodnotenie práce za uplynulý akademický rok.

Projekt Majstri ducha

Fotografie z návštevy výstavy „Majstri ducha“ v Slovenskom národnom múzeu boli postupne sústredené u riešiteľa projektu a počas lekcie budú dokončené úpravy a budú umiestnené v samostatnom fotoalbume vo fotogalérii http://picasaweb.google.com/projekty.tretivek. Fotoalbum by mal byť prezentovaný na pravidelnom projektovom seminári.

Projekt Fotografie z vyučovania na CD

2011-PVP3-CD-01a Naše praktické skúsenosti s digitálnou fotografiou budú dokumentované fotografiami, zaznamenanými na optický disk. Technika záznamu („napaľovania“) pomocou programu Picasa 3 bola predmetom minulej lekcie (11.05.2011).

 

Na lekcii budú napálené CD nosiče s fotografiami, sústredenými od všetkých autorov, ktorí ich poskytli.

Súčasťou projekt je i obal na vloženie do krabičky CD. Kto si ho chce vytlačiť vo farbe, je verejne dostupný na stiahnutie v službe Dokumenty Google tu.

 

Vyhodnotenie akademického roka

Lekciou sa končí druhý rok vyučovania v novej počítačovej učebni. Technické vybavenie učebne bolo doplnené o ďalšie nové počítače. Technika pracovala vcelku uspokojivo a tak mohol proces výučby prebiehať efektívne.

Tematicky bol hlavný dôraz kladený na nasledovné oblasti:

  1. Efektívne ovládanie funkcií počítača
  2. Pokročilé využívanie programu MS Word, používanie online kancelárskych aplikácií Google, používanie aplikácií OpenOffice
  3. Elektronická pošta G-mail, základy sieťových komunikácií.
  4. Digitálna fotografia a webové fotoalbumy.

Pre úradné uzavretie výkazu o štúdiu je nevyhnutné mať zapísanú účasť minimálne na 10 lekciách. Tradičné ukončenie akademického roku vykoná vedúca UTV pri STU RNDr. Eleonóra Adlerová, PhD.

V nasledujúcom akademickom roku mieni lektor sústrediť pozornosť na všetky druhy internetovej komunikácie, publikačnú činnosť na internete a spracovanie audioformátov.

Predbežne sa predpokladá, že záverečný projektový seminár bude 15. júna 2011 a slávnostné odovzdávanie osvedčení bude 17. júna 2011. Absolventi dvojročného štúdia majú nárok na udelenie Osvedčenia o absolvovaní UTV. Z organizačných a technických dôvodov je potrebné na vedení UTV potvrdiť svoju účasť na akte a záujem o udelenie dokumentu.

Žiadne komentáre: